1
בסיר גדול על אש בינונית-נמוכה, מחממים שמן ומטגנים בצל עד שהוא מתרכך. מוסיפים בטטה, ומאדים כ-5 דקות. מוסיפים ג'ינג'ר טחון ושום; מערבבים, ומנמיכים את האש לנמוכה.
2
חותכים דק צ'ילי, שומרים זרעים אם רוצים להוסיף עוד חום. מוסיפים צ'ילי, עדשים, כוסברה, כמון, כורכום וג'ינג'ר טחון למחבת. מערבבים עד שהעדשים מצופים היטב בשמן. מוסיפים עגבניות ו-4 כוסות מים. מגבירים את האש עד לרתיחה, ואז מנמיכים את האש עד שהתערובת מגיעה לרתיחה מהירה. מבשלים ללא מכסה עד שהעדשים ותפוחי האדמה רכים, תוך ערבוב מדי פעם, כ-25 דקות.
3
מתבלים לפי הטעם במלח, וממשיכים לבשל עד שהתערובת מסמיכה, כ-10 דקות. מקציפים דאל לאיחוד עדשים ובטטות. אם הדאל מרקי מדי, מגבירים את האש ומבשלים עוד קצת.
4
להגשה מניחים דאל בקערת הגשה ומפזרים כוסברה קצוצה. אם רוצים, לגלח מעל רצועות דקות של קוקוס טרי. הגש חם