דאל עדשים כתומות

מסור דאל מהווה חלק חשוב מהתזונה במקומות רבים בעולם, במיוחד בתת היבשת ההודית, שבה יש אוכלוסיית צמחונים גדולה. זה בעצם עדשים מפוצלות ללא עור וצבעו אדום. אין צורך להשרות אותו לפני הבישול מכיוון שהוא דל רך ומתבשל במהירות.

החומרים

אופן ההכנה

1

בסיר גדול על אש בינונית-נמוכה, מחממים שמן ומטגנים בצל עד שהוא מתרכך. מוסיפים בטטה, ומאדים כ-5 דקות. מוסיפים ג'ינג'ר טחון ושום; מערבבים, ומנמיכים את האש לנמוכה.

2

חותכים דק צ'ילי, שומרים זרעים אם רוצים להוסיף עוד חום. מוסיפים צ'ילי, עדשים, כוסברה, כמון, כורכום וג'ינג'ר טחון למחבת. מערבבים עד שהעדשים מצופים היטב בשמן. מוסיפים עגבניות ו-4 כוסות מים. מגבירים את האש עד לרתיחה, ואז מנמיכים את האש עד שהתערובת מגיעה לרתיחה מהירה. מבשלים ללא מכסה עד שהעדשים ותפוחי האדמה רכים, תוך ערבוב מדי פעם, כ-25 דקות.

3

מתבלים לפי הטעם במלח, וממשיכים לבשל עד שהתערובת מסמיכה, כ-10 דקות. מקציפים דאל לאיחוד עדשים ובטטות. אם הדאל מרקי מדי, מגבירים את האש ומבשלים עוד קצת.

4

להגשה מניחים דאל בקערת הגשה ומפזרים כוסברה קצוצה. אם רוצים, לגלח מעל רצועות דקות של קוקוס טרי. הגש חם