מרק טום יאם

בלגימה הראשונה של מרק טום יאם תאילנדי , תתגברו על הטעמים המשכרים של עשב לימון, שום, ליים, חלב קוקוס וצ'ילי בשילוב עם בסיס ציר עוף ומעליהם נתחי עוף.

החומרים

אופן ההכנה

1

אוספים את החומרים.

2

יוצקים את הציר לסיר בישול עמוק על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים את עשב הלימון המוכן, כולל החלקים העליונים של הגבעול שלא טחנתם. מרתיחים 5 עד 6 דקות לריכוך.

3

הוסף גזר, שום, בצל, גלנגל או ג'ינג'ר, עלי ליים, 1 1/2 כף מרוטב הדגים, רוטב סויה ומיץ ליים. מנמיכים מעט את האש, מכסים וממשיכים לבשל 5 דקות. מוסיפים את הפטריות והקישואים וממשיכים לבשל עוד 5 דקות.

כ3 דק.

4

מוסיפים את קוביות העוף או חתיכות הדג ועגבניות שרי. מבשלים 3 דקות או עד שהעוף עשוי

5

הנמיך את האש לנמוכה והוסיפו 1/4 קופסת חלב קוקוס, שמן צ'ילי, ופתיתי סוכר חום ופלפל אדום לפי הטעם (אם משתמשים). מוסיפים את כפית רוטב הדגים הנותרת או עוד שמן צ'ילי לפי הטעם. זורקים את הליים או עלי הדפנה ואת הקליפה, אם משתמשים בהם. מגישים עם כוסברה טרייה מפוזרת מעל ונהנים.