בלגימה הראשונה של מרק טום יאם תאילנדי , תתגברו על הטעמים המשכרים של עשב לימון, שום, ליים, חלב קוקוס וצ'ילי בשילוב עם בסיס ציר עוף ומעליהם נתחי עוף.
החומרים
- 6 כוסות ציר עוף
- 1 גבעול עשב לימון, שליש תחתון קצוץ דק, נורה עליונה מרוסקת וכרוכה בחוט
- 1 גזר, פרוס סמיך
- 4 שיני שום, קצוצות
- 3 כפות בצל טחון
- 2 כפות גלנגל או ג'ינג'ר מגורר
- 3 עלי מכרות ליים (או עלי דפנה ורצועה ארוכה של גרידת ליים)
- 1 1/2 כפות בתוספת 1 כפית רוטב דגים, מחולק
- 1/2 כף רוטב סויה
- 1 כפית מיץ ליים או מיץ לימון
- 1 עד 2 כוסות פטריות שיטאקי, הגבעולים הוסרו
- 1 זוקיני קטן, פרוס לחצי ירח
- 12 עד 14 קוביות חזה עוף לחילופין חתיכות דג טרי
- 1 כוס עגבניות שרי, פרוסות לחצי
- 1/4 עד 1/3 (13.5 אונקיות) יכול חלב קוקוס
- 1 כפית שמן צ'ילי, לא חובה סוכר חום, לפי הטעם, לא חובה פתיתי פלפל צ'ילי כתושים, לפי הטעם, לא חובה
- 1/3 כוס כוסברה טרייה
אופן ההכנה
1
אוספים את החומרים.
2
יוצקים את הציר לסיר בישול עמוק על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים את עשב הלימון המוכן, כולל החלקים העליונים של הגבעול שלא טחנתם. מרתיחים 5 עד 6 דקות לריכוך.
3
הוסף גזר, שום, בצל, גלנגל או ג'ינג'ר, עלי ליים, 1 1/2 כף מרוטב הדגים, רוטב סויה ומיץ ליים. מנמיכים מעט את האש, מכסים וממשיכים לבשל 5 דקות. מוסיפים את הפטריות והקישואים וממשיכים לבשל עוד 5 דקות.
כ3 דק.
4
מוסיפים את קוביות העוף או חתיכות הדג ועגבניות שרי. מבשלים 3 דקות או עד שהעוף עשוי
5
הנמיך את האש לנמוכה והוסיפו 1/4 קופסת חלב קוקוס, שמן צ'ילי, ופתיתי סוכר חום ופלפל אדום לפי הטעם (אם משתמשים). מוסיפים את כפית רוטב הדגים הנותרת או עוד שמן צ'ילי לפי הטעם. זורקים את הליים או עלי הדפנה ואת הקליפה, אם משתמשים בהם. מגישים עם כוסברה טרייה מפוזרת מעל ונהנים.