מתכונים

דאל עדשים כתומות

מסור דאל מהווה חלק חשוב מהתזונה במקומות רבים בעולם, במיוחד בתת היבשת ההודית, שבה יש אוכלוסיית צמחונים גדולה. זה בעצם עדשים מפוצלות ללא עור וצבעו אדום. אין צורך להשרות אותו לפני הבישול מכיוון שהוא דל רך ומתבשל במהירות.

קרא עוד »

קארי מסמאן תאילנדי עם עוף

מתכון קארי עוף תאילנדי הוא קארי עשיר על בסיס חלב קוקוס העשוי משחת קארי מסמאן שהיא תערובת של תבלינים יבשים כמו הל, קינמון, שומר, כוסברה וחומרים רטובים כמו בצל, ג'ינג'ר, שום ולמון גראס.

קרא עוד »

פאד סי יו

מוקפץ עם אטריות שטוחות או Pad See Ewe כפי שהוא מכונה בתאילנדית, הוא אוכל מנחם אהוב מאוד שנמצא בכל פינת רחוב בתאילנד. סוג של בן דוד רחוק של הפאד תאי, מנת הנודלס העשירה והמעושנת הזו מביאה טעם מיוחד עם אטריות חרוכות ופלפל לבן.

קרא עוד »

מרק טום יאם

בלגימה הראשונה של מרק טום יאם תאילנדי , תתגברו על הטעמים המשכרים של עשב לימון, שום, ליים, חלב קוקוס וצ'ילי בשילוב עם בסיס ציר עוף ומעליהם נתחי עוף.

קרא עוד »

לארב גיא

איך שלא תקראו לו לארב, לאב או לאפ. הסלט התאילנדי הקיצי הזה ממכר ומוכן בכמה דקות. אפשר להגיש בקערה או בתוך עלים פריכים של חסה.

קרא עוד »

צ'יקן קשיו

מנה מנצחת מהמטבח הסיני שכבשה את ישראל ואת הקיבה שלנו. מדובר במתכון סופר קל של עוף מוקפץ יחד עם ירקות וקשיו ברוטב חלומי. זמן הכנה ובישול של 25 דק גג. מומלץ בחום לקלות כמות כפולה של אגוזי קשיו כי את רובם אוכלים לפני שמגיע הרגע לשלב אותם במתכון.

קרא עוד »

פאד קפאו תאילנדי

את הפאד קפאו או הפאד קפראו התאילנדי תפגשו בכל פינת רחוב בתאילנד. זאת מנה של בשר טחון מטובל ומוקפץ עם זמן הכנה של 10 דקות בהגזמה. בתאילנד מניחים את הבשר מעל לאורז לבן מאודה ומגישים ביצת עין או חביתה מעל הבשר.

קרא עוד »

קאו סוי

מנת הדגל של צפון תאילנד שיש לה יותר גרסאות מהחמין שלנו. בצ׳יאנג מאי הוא מוגש במנות קטנות באופן יחסי למרקים אחרים בגלל העושר של המנה. תמיד אפשר להתכבד בעוד מנה.

קרא עוד »