דאל עדשים כתומות
מסור דאל מהווה חלק חשוב מהתזונה במקומות רבים בעולם, במיוחד בתת היבשת ההודית, שבה יש אוכלוסיית צמחונים גדולה. זה בעצם עדשים מפוצלות ללא עור וצבעו אדום. אין צורך להשרות אותו לפני הבישול מכיוון שהוא דל רך ומתבשל במהירות.
מסור דאל מהווה חלק חשוב מהתזונה במקומות רבים בעולם, במיוחד בתת היבשת ההודית, שבה יש אוכלוסיית צמחונים גדולה. זה בעצם עדשים מפוצלות ללא עור וצבעו אדום. אין צורך להשרות אותו לפני הבישול מכיוון שהוא דל רך ומתבשל במהירות.
מתכון קארי עוף תאילנדי הוא קארי עשיר על בסיס חלב קוקוס העשוי משחת קארי מסמאן שהיא תערובת של תבלינים יבשים כמו הל, קינמון, שומר, כוסברה וחומרים רטובים כמו בצל, ג'ינג'ר, שום ולמון גראס.
בלגימה הראשונה של מרק טום יאם תאילנדי , תתגברו על הטעמים המשכרים של עשב לימון, שום, ליים, חלב קוקוס וצ'ילי בשילוב עם בסיס ציר עוף ומעליהם נתחי עוף.
מנה מנצחת מהמטבח הסיני שכבשה את ישראל ואת הקיבה שלנו. מדובר במתכון סופר קל של עוף מוקפץ יחד עם ירקות וקשיו ברוטב חלומי. זמן הכנה ובישול של 25 דק גג. מומלץ בחום לקלות כמות כפולה של אגוזי קשיו כי את רובם אוכלים לפני שמגיע הרגע לשלב אותם במתכון.
את הפאד קפאו או הפאד קפראו התאילנדי תפגשו בכל פינת רחוב בתאילנד. זאת מנה של בשר טחון מטובל ומוקפץ עם זמן הכנה של 10 דקות בהגזמה. בתאילנד מניחים את הבשר מעל לאורז לבן מאודה ומגישים ביצת עין או חביתה מעל הבשר.